Mariakapel Holthees

evenementen

Barbara St.James

Datum: 20 2019 15:30

Het maakt niet uit wat Barbara zingt, de blues zit in haar! “Barbara is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk: zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen”. Dit was de reactie van de jazzpianist Johan Clement toen hij de blues en jazz zangeres Barbara St.James voor de eerste keer hoorde optreden. Dat was ook onze reactie toen wij haar hoorden optreden in Nijmegen, wat er toe geleid heeft haar te vragen ons nieuwe concertjaar te openen.

BSJ1

Barbara St. James (1990) is een jazz & blues zangeres. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz, blues en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal.
Barbara wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor swing. Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is Barbara niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. ‘Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten’ aldus Barbara.
Barbara speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting,  Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. In januari 2015 studeerde Barbara met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium waar zij destijds als ‘bijzonder talent’ werd aangenomen. Zowel in binnen als buitenland timmert Barbara flink aan de weg. Beluister haar op YouTube en en je hoort dat zij de blues in al haar vezels heeft, zij is de blues.

Dat concert vindt plaats op zondag 20 januari, aanvang: 15.30 uur.
Kaarten à € 12.50 voor het concert zijn te reserveren via deze website of telefonisch 0478-636948 of 06-16170433.

de agenda

Erwin van Ligten + begeleiding

Datum: 20 oktober 2019
Samenvatting: Virtuoos op gitaar
meer >>

Christine van Wijck

Datum: 17 november 2019
Samenvatting: Not an average woman
meer >>

Arno Adams

Datum: 15 december 2019
Samenvatting: Melancholische blues in het Limburgs
meer >>

Direct naar
Bestellen
.zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2019 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5