Mariakapel Holthees

De Zeven Smarten van Onze Lieve Vrouw

Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix

Datum: 24 2019 15:30

Zondagmiddag 24 februari a.s. staat Margriet Sjoerdsma op het muziekpodium van de Mariakapel. Aan dit optreden bij ons gingen in het afgelopen seizoen 80 optredens met maar liefst 10.000 bezoekers vooraf. Met haar “A Tribute to Eva Cassidy”veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. In de pers kreeg zij 4 sterren en werd zij beschreven als een zangeres van wereldniveau. Daarom zijn wij trots haar nu op ons muziekpodium te hebben staan.

In dit concert in de Mariakapel keert Sjoerdsma terug richting theaters met de állermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90, terug gebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Dit alles samen met de pianovirtuoos Egbert Derix. Derix won in het verleden verschillende prestigieuze prijzen voor zijn composities en pianospel. Zij brengen samen een schitterende ode aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze voorstelling samen een aantal nieuwe songs. Dit getalenteerde duo laat op onnavolgbare wijze horen waarom deze liedjes nou zó goed zijn en hoe fier deze overeind blijven in de intieme bezetting van slechts een stem en een piano. Verwacht kleine-, heel intieme vertolkingen, maar ook de nodige up tempo en uitbundigheid op het podium. Ze nemen je mee op een onvergetelijk muzikaal avontuur. Zie op you tube haar Eva Cassidy tribute en ander werk.

Dat concert vindt plaats op zondag 24 januari, aanvang: 15.30 uur. Kaarten à € 12,50 voor het concert zijn te reserveren via deze website of telefonisch 0478-636948 of 06-16170433.

de agenda

Saranne

Datum: 22 september 2019
Samenvatting: Koffieconcert (dus om 11.00!)
meer >>

Erwin van Ligten + begeleiding

Datum: 20 oktober 2019
Samenvatting: Virtuoos op gitaar
meer >>

Christine van Wijck

Datum: 17 november 2019
Samenvatting: Not an average woman
meer >>

Direct naar
Bestellen
.zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2019 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5