Mariakapel Holthees

Algemeen

Kunstroute

Datum: 30 2019 11:00

De Kunstroute Op de grens van ... gaat van Holthees-Smakt tijdens het hemelvaartweekend van 30 mei t/m 2 juni weer een centrum van de beeldende kunsten maken. De vorige uitvoering werd gewaardeerd met de Dokter Peelen Cultuurprijs van de gemeente Boxmeer. Dat schept verplichtingen en legt de lat hoog...

poster

Het thema van de negende editie van dit evenement is Zien. Op veertig locaties geven vijftig kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland hun visie daarop.  Er is een drie kilometer lange fiets- en wandelroute uitgezet langs alle locaties en dwars door tuinen en landschapsparken.  In de kerk in Smakt presenteert Mathieu Klomp, die eerder exposeerde in het Odapark in Venray en bij Kunst van het geloven, mensgrote beeldengroepen. De Mariakapel in Holthees biedt onderdak aan een overzichtsexpositie van alle deelnemende kunstenaars. Net als in andere jaren zijn ook de leerlingen van de basisschool creatief uitgedaagd. Zij gingen aan de slag met keramische technieken om 'boze ogen' te maken. Het resultaat is te zien in het wilgendorp dat de jeugd naast de basisschool heeft gebouwd.

De kunstroute wordt geopend op Hemelvaartsdag 30 mei om 11.00 uur bij de organiserende Mariakapel in Holthees. De kunstroute is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag nog een uurtje langer omdat er aansluitend een treffen is van alle deelnemende kunstenaars. De brochures met informatie over kunstenaars en de routebeschrijving zijn te koop bij de Mariakapel in Holthees en bij het restaurant 't Pelgrimshuis in Smakt. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de instandhouding van de monumentale kapel in Holthees.

Agenda

Midzomernachtfeest afgelast

Datum: 21 juni 2020
Samenvatting: I.v.m. aanpak coronavirus
meer >>

Marjolein Meijers Trio

Datum: 20 september 2020
Samenvatting: Tijdloos met een Rotterdamse twist
meer >>

Jody Moon

Datum: 25 oktober 2020
Samenvatting: ..... weldadig!
meer >>

Direct naar
Bestellen
.Zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2020 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5