Mariakapel Holthees

Algemeen

Maria de Fatima

Datum: 9 2020 15:30

Koningin van de Portugese Fado, Maria de Fátima, op het muziekpodium van de Mariakapel op zondagmiddag 9 februari.

2020 Maria de Fatima hoogformaat

Op zondagmiddag 9 februari staat Maria de Fátima op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees. Zij wordt gezien als de opvolgster van de wereldberoemde Amalia Rodrigues met wie zij ook samen heeft opgetreden.  Door de stevige “saudade”  creëert zij een heerlijke droefheid om je in mee te laten voeren. Van de huidige donkere en koude dagen maakt zij een warme zomernacht die je niet snel zult vergeten. De pers schrijft: “ Ze maakt zo’n verpletterende indruk dat eerder genoemde zangeressen erbij verbleken.”

Maria de Fátima  werd geboren in de volkswijk Boavista in Lissabon. Al vroeg begon zij met zingen. Op haar 12e won zij de prijs voor de belangrijkste zangcompetitie “A Grande Noite do Fado”. Op haar 14e nam zij haar eerste Fado-album op.  Voor haar bijdrage aan de Portugese cultuur werd zij door de Portugese president in 2016  opgenomen in de prestigieuze  ‘Ordem do Infante D. Henrique ‘.
2020 Maria de Fatima liggend
In haar Fado heeft zij een overrompelende overtuigingskracht.  Zij wordt geroemd om haar energieke optredens en om de diepgang in haar stem die mooi, sterk en donker is. De ware Fado!
Ze neemt je mee via pittoreske steegjes naar beruchte  volkswijken met schimmige figuren op donkere straathoeken.

Op haar 20e kwam zij naar Nederland en studeerde aan het Amsterdamse conservatorium. Daardoor zal zij ook eigen werk brengen in o.a. het Nederlands.
Wat U op deze middag kunt verwachten: “ Overrompelende fado, authentiek, meeslepend, omlijst door fantastische gitaristen op Portugese- en klassieke gitaar, die ons vanaf het eerste nummer meesleept in de melancholie die de Fado oproept !”

Aanvang: zondag 9 februari om 15.30. Entree: €  15,--  Reserveren via de website of telefonisch : 0478 636948  /  06 16170433  

Agenda

Maria de Fatima

Datum: 9 februari 2020
Samenvatting: Koningin van de fado
meer >>

Mattanja Joy Bradley

Datum: 22 maart 2020
Samenvatting: Winnares van de Dutch Blues Award
meer >>

Svetlana Lohman en Natalie Merfort

Datum: 5 april 2020
Samenvatting: Palmzondagconcert
meer >>

Direct naar
Bestellen
.Zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2020 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5