Mariakapel Holthees

evenementen

Mattanja Joy Bradley

Datum: 22 2020 15:30

Na een tour van 3 jaar door de VS is Mattanja Joy Bradley terug in Nederland en staat op zondagmiddag 22 maart a.s. ons muziekpodium. De veelzijdigheid op muzikaal gebied van Mattanja is verbluffend te noemen. Ze heeft een stem die je uit duizenden kan herkennen. In haar optreden hoor je Janis Joplin, Amy Winehouse en dan weer Dustin Springfield. De ene keer soul, dan country of  poppy, maar vooral bluesy. Niet voor niets werd zij winnares van de Dutch Blues Award  voor beste zangeres. Vooral voor alle liefhebbers van Amy Winehouse is dit concert een must. Zij trad indertijd op in het voorprogramma van Amy Winehouse en heeft ook een sound die zeker aan Amy doet denken.

 Mattanja_200204

Met haar bluesy “Wash Me Momma” wist zij in een eerder optreden in 2014 in de Mariakapel het publiek  tot tranen toe te emotioneren. Bekend werd zij in “de beste singer-songwriter van Nederland” en  zij werd uitgeroepen tot “3 FM Serious Talent “ . De tattoo  op haar rechterbovenarm,  Nil Volentibus Arduum ( niets is onmogelijk voor hen die willen ) maakt ze volkomen waar. Op haar 15e begon ze aan een zwervend en heel turbulent leven. Ze kwam terecht in de achterbuurten en hippie-enclaves in Londen, viel in handen van de verkeerde mensen, kwam in de gevangenis in de V.S, maar zat desondanks ook in het voorprogramma van Amy Winehouse. Dat turbulente leven heeft zij inmiddels achter zich gelaten, maar het leverde wel prachtige muziek op die even ontroerend als doorleefd over komt. Wie de buitengewoon openhartige IDFA-documentaire Mattanja Joy heeft gezien, weet hoe authentiek Mattanja is. Die documentaire is een absolute aanrader. Avontuur en durf tekenen Mattanja. “Ik ben het onvoorspelbare leven aangegaan om mijzelf te vinden” zegt Mattanja achteraf over haar wilde jaren als van huis weggelopen tiener. Al die avonturen en dat turbulente leventje van haar hebben gezorgd voor prachtige muziek en schitterende teksten.

 

Voor de mensen die deze hele bekende podiumvrouw  nog niet kennen;
Kijk op YouTube naar “Wash Me Momma” of  “ Mattanja Joy Bradley Back to Black” en je snapt waarom wij trots zijn dat wij haar nog één keer op ons podium terug hebben gehaald. Zij wordt begeleid door Jeroen Kant op gitaar met wie zij dit jaar haar nieuwe album uitbrengt.

Het concert begint 22 maart om 15.30 uur. Gezien het feit dat haar vorige concert bij ons al snel was uitverkocht, raden wij de liefhebbers aan om niet te lang te wachten met reserveren. De entree is € 12,50 en kaarten zijn te reserveren via: www.mariakapel.nl of telefonisch: 0478-636948 of 06-16170433.

Agenda

Mattanja Joy Bradley

Datum: 22 maart 2020
Samenvatting: Winnares van de Dutch Blues Award
meer >>

Svetlana Lohman en Natalie Merfort

Datum: 5 april 2020
Samenvatting: Palmzondagconcert
meer >>

Ismène Elbers

Datum: 24 mei 2020
Samenvatting: Hommage aan Ella
meer >>

Direct naar
Bestellen
.Zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2020 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5