Mariakapel Holthees

algemeen

01 apr 2013

Op zoek naar nieuwe vrienden


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin
De Mariakapel in Holthees is een bijzonder fraaie en gave kapel, die in geschriften van 1464 voor het eerst vermeld wordt. In haar huidige vorm dateert de kapel uit het midden van de 16e eeuw. Sinds 1999 doet ze niet langer dienst als parochiekerk, maar is als monument zeker de moeite waard om behouden te blijven. In de kapel bevindt zich nog een aantal fraaie beelden, houtsnijwerk uit de 17e eeuw.

De kapel wordt beheerd door de “Stichting Mariakapel Holthees”. Voor beheer en instandhouding van dit fraaie monument zijn (vele) begunstigers onontbeerlijk. Samen maken ze de stichting minder afhankelijk van inkomsten uit activiteiten. Misschien nog belangrijker: veel begunstigers zijn een teken dat wijst op brede steun in de gemeenschap om dit fraaie gebouw, dit monument, te behouden. Dat streven verdient uw steun.

Momenteel ondersteunen 61 personen / bedrijven als “Vriend van de Mariakapel” onze stichting. Ook u kunt zich aanmelden als “Vriend van de Mariakapel”, maar ook een eenmalige gift is welkom.
Meer weten? Neem dan contact op met penningmeester Jan Koopmans op 0478-636387.

de agenda

Arno Adams

Datum: 15 december 2019
Samenvatting: AFGELAST!
meer >>

Barbara St.James

Datum: 15 december 2019
Samenvatting: Jazz & blues
meer >>

Direct naar
Bestellen
.zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2019 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5