Vrienden van de Mariakapel

De Mariakapel in Holthees is een bijzonder fraaie en gave kapel, die in geschriften van 1464 voor het eerst vermeld wordt. In haar huidige vorm dateert de kapel uit het midden van de 16e eeuw. Sinds 1999 doet ze niet langer dienst als parochiekerk, maar is als monument zeker de moeite waard om behouden te blijven. In de kapel bevindt zich nog een aantal fraaie beelden, houtsnijwerk uit de 17e eeuw.

Het achterste deel van de kapel blijft dienst doen als devotiekapel. Gelegen aan het Pieterpad en het Maas- en Peelliniepad, biedt het wandelaars / bezoekers een moment van stilte en bezinning. In 1999 is de kapel met steun van de Rijksmonumentenzorg en de gemeente Boxmeer en met hulp van vele vrijwilligers geheel gerestaureerd. In overeenstemming met haar oorspronkelijke bestemming èn nieuwe functie, worden er tegenwoordig regelmatig concerten, exposities, lezingen gegeven resp. gehouden.

De kapel wordt beheerd door de “Stichting Mariakapel Holthees”. Voor beheer en instandhouding van dit fraaie monument zijn (vele) begunstigers onontbeerlijk. Samen maken ze de stichting minder afhankelijk van inkomsten uit activiteiten. Misschien nog belangrijker: veel begunstigers zijn een teken dat wijst op brede steun in de gemeenschap om dit fraaie gebouw, dit monument, te behouden. Dat streven verdient uw steun.

Momenteel ondersteunen een groot aantal personen / bedrijven als “Vriend van de Mariakapel” onze stichting. Ook u kunt zich aanmelden als “Vriend van de Mariakapel”, al is een eenmalige gift uiteraard ook welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met penningmeester Tim Smit via .